Skip to content

De belangrijkheid van een duidelijk doel van jouw website!

Welk doel heeft jouw website?

Bijna 85% van alle bedrijven heeft een website. Maar waarom eigenlijk? Waarom is een website zo belangrijk voor jouw onderneming en klanten? Dat is een vraag die veel ondernemers zichzelf stellen. De reden dat veel bedrijven toch besluiten een website op te zetten is om ook online gevonden te worden.

Voordat je echter een website in elkaar gaat (of laat) zetten is het belangrijk om goed voor ogen te hebben met welk doel je dit doet. Wil je graag een merk opbouwen, of wil je het inplannen van afspraken eenvoudiger maken? Websites kunnen verschillende doelen hebben en om je een beetje op weg te helpen hebben wij er een aantal voor je op een rijtje gezet:

Het online visitekaartje

Websites zijn de laatste jaren steeds belangrijker geworden voor ondernemingen. Wanneer we kijken naar de samenleving zien we dat (potentiële) klanten vaker en vaker het web afstruinen voordat ze besluiten tot een aankoop over te gaan. Jouw website is het visitekaartje van jouw onderneming, maar dan veel uitgebreider.  Daar waar je op een visitekaartje enkel contactgegevens vindt heb je nu de kans om ook meteen uit te leggen waarom klanten dan contact met je op moeten nemen. Ook is het voor veel mensen een fijne manier om eventuele vragen te stellen zonder daadwerkelijk langs te hoeven gaan.

De webshop

Als jouw product uitermate geschikt is voor directe verkoop dan denk je liever aan een webshop. Een online verkoopkanaal waarmee je jouw klanten een stukje extra service biedt. Vanuit hun luie stoel kunnen ze zo jouw producten of diensten aanschaffen. Bijkomende voor jou als ondernemer: je kunt vrijwel alles automatiseren via een webshop: je administratie, facturatie, en zelfs de marketing!

Een merk opbouwen

Naast het visitekaartje kun je een website ook gebruiken om een merk op te bouwen. Je wilt dan dat je bezoekers een blijvende indruk overhouden aan een online bezoek. Wanneer dat het ultieme doel is kijk dan voornamelijk naar de beleving van je site.

Direct afspraken plannen

We hebben eerder al verteld dat een website een fijn contactpunt is voor (potentiële) klanten. Ze kunnen op hun eigen manier contact opnemen met jou of je werknemers. Het maakt het simpelweg makkelijker om vragen te stellen of om feedback achter te laten. Maar het is ook mogelijk om meteen een afspraak in te plannen en dus voor fysiek contact te kiezen. Laat jouw klanten direct een afspraak plannen in jouw agenda via de website. Het scheelt jouw doelgroep een hoop tijd, en ook voor jou is het fijn om in één oogopslag te kunnen zien wie je op welke tijd verwelkomt in jouw zaak!

Een website kan dus veel verschillende doelen hebben, en als je het goed doet dan zorg je ervoor dat ze (bijna) allemaal terugkomen in jouw website. 

Brandlogic helpt je met jouw website

Brandlogic begeleidt haar klanten van A tot Z. Het resultaat is een visueel aantrekkelijke website die gebouwd is met de laatste online technieken. Ook zorgen wij zelfs na de oplevering voor heldere communicatie en support. Met onze focus op elegant ontwerp en bruikbaarheid, kunt u er zeker van zijn dat Brandlogic goed thuis is in de ontwikkeling van uw WordPress website. Meer weten? Neem dan contact op via info@brandlogic.nl

 

Kenneth - Algemeen Directeur Brand Logic

Kennismaken? 

We drinken graag vrijblijvend een kop koffie met je om de mogelijkheden van jouw online marketing  te bespreken. 

Kenneth Rozendaal

Online Marketing & Website ontwikkeling
06 – 17 40 66 78
kenneth@brandlogic.nl